GR | EN ---E BIENNALE----

  " "  
 

Σμερα Παρασκευ 12 Οκτωβρου ολοκληρνεται η κθεση " λλοι Τποι" που φιλοξενεται στο κτριο παλαιν ψυγεων στο Λιμνι Θεσσαλονκης και εναι ενταγμνη στο παρλληλο πργραμμα της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης.

 
 ... 
  " " "Public Screen"  
 

Ενημερνουμε το κοιν οτι οι προβολς "Εις το νομα", της Λδας Παπακωνσταντνου και το "Public Screen" θα προβλονται μχρι και 11 Νοεμβρου στο Κντρο Σγχρονης Τχνης, Αποθκη Β1, Λιμνι Θεσσαλονκης.

 
 ... 
  " " "Public Screen"  
 

Ενημερνουμε το κοιν τι οι προβολς Εις το νομα, της τιμμενης καλλιτχνιδας Λδας Παπακωνσταντνου που πραγματοποιονται μπροστ απ την Αποθκη Β1 και Public Screen μπροστ απ το Μουσεο Φωτογραφας, θα συνεχιστον μχρι και την Κυριακ 7 Οκτωβρου, απ τις 20:00-02:00.
Στη συνχεια οι προβολς θα παρουσιζονται στην Αποθκη Β1 στο Λιμνι απ τις 11 Οκτωβρου μχρι 11 Νοεμβρου, απ τις 10:00-14:00 και 18:00-22:00.

 
 ... 
  ""  
 
Το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης, ο Σλλογος Καλλιτεχνν Εικαστικν Τεχνν Β. Ελλδας, ο Σλλογος Αποφοτων Σχολς Καλν Τεχνν Θεσσαλονκης και το Αρχαιολογικ Μουσεο Καβλας,
με ιδιατερη χαρ σας προσκαλον στα εγκανια της κθεσης Διαδρομς, με ργα ζωγραφικς, γλυπτικς και χαρακτικς 51 σγχρονων Ελλνων καλλιτεχνν,την Παρασκευ 5 Οκτωβρου, ρα 20:30 στο Αρχαιολογικ Μουσεο Καβλας.
Η κθεση πραγματοποιεται στο πλασιο του προγρμματος παραλλλων δρσεων της1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης, την οποα διοργαννει το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης με την υποστριξη του Υπουργεου Πολιτισμο.
 
 ... 
  T , 1 -  
 
Ενημερνουμε το κοιν οτι οι εκθσεις στο Λιμνι θα διαρκσουν μχρι τις 28/09 στην Αποθκη Γ και τις 29/09 στην Αποθκη Β1
 
 ... 
  T  
 
 
 ... 
  "Remezzo"  
 

Ο Πολιτιστικς Οργανισμς του δμου Καλαμαρις συνδιοργαννει με την Ελληνοαμερικανικ νωση την κθεση σχεδων της Marie Wilson "Hypnotic Tracing" στην γκαλερ Remezzo.

Gallery Remezzo, Καλαμαρι

Νικολου Πλαστρα (ναντι μαρνας ΕΟΤ)

Διρκεια κθεσης: 11 Οκτωβρου

 
 ... 
  - " "  
 

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρου 2007 στο πλασιο του Διεπιστημονικο Συνεδρου Λξης της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης, θα πραγματοποιηθε το εικαστικ δρμενο "ΤΟ ΦΙΔΙ", στο λιμνι της Θεσσαλονκης (Α' Προβλτα, χρος παιδικο σταθμο).

Επιμλεια: Γιννα Κιλμη, λενα Τονικδη.
ρα: 10:00 πμ

 
 ... 
  1 .  
 
Το Σββατο 22 Σεπτεμβρου 2007 θα πραγματοποιηθε στην Αποθκη Γ, Αθουσα σεμιναρων, Λιμνι Θεσσαλονκης,το Συνδριο Λξης της 1ης Μπιενλε Σφχρονης Τχνης Θεσσαλονκης.
 
 ... 
  " "  
 

Στο πλασιο της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης, θα πραγματοποιηθε στις 20-21 Σεπτεμβρου, το μουσικοθεατρικ εικαστικ δρμενο "Περ Συμποσιασμο" με θμα το συμπσιο- μια διαδρομ στο χρνο απ τα ρωμακ συμπσια μχρι σμερα.
Δρμενο - 20:00 - Πλατεα Ναυαρνο
Θεατρικ παρσταση -21:30 - Αποθκη Γ', Λιμνι Θεσσαλονκης
Δραματουργα - Σκηνοθετικ διδασκαλα: Ισαβλλα Μαρτζοπολου

 
 ... 
  " "  
 

Με αφορμ τη 1η Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης που διοργαννει το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης, σας προσκαλομε στα εγκανια του ργου "ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ", της τιμμενης και επσημης προσκεκλημνης καλλιτχνιδως, Λδα Παπακωνσταντνου.

Ημρα: Σββατο 22 Σεπτεμβρου 2007

Τπος: Αποθκη Β1-Λιμνι Θεσσαλονκης

ρα: 21:00 - 00:00

 
 ... 
  project "Public Screen".  
 

Σμερα 17/9 θα πραγματοποιηθον προβολς του project "Public Screen" σε επιλεγμνα σημεα στη πλη (Αεροδρμιο Θεσσαλονκης, πρσοψη Μουσεου Φωτογραφας Θεσσαλονκης).

Διοργνωση: Κντρο Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης

Επιμλεια: Συραγ Τσιρα

 
 ... 
  " "  
 
 
 ... 
  1 project "Public Screen"  
 
Θα θλαμε να σας ενημερσουμετι η 1η προβολ του Public Screen θα γνει σμερα στις 14 Σεπτεμβρου 2007, στο δασκι του Στρατοπδου Κδρα, Δμος Καλαμαρις .
H προβολ θα γνει στον κλειστ χρο του θετρου.
Η διρκεια του βντεο εναι 4 ρες και 30 λεπτ και η ρα ναρξης της προβολς 20:30
 
 ... 
  "", (-) .  
 
Σμερα 13/9 θα πραγματοποιηθε η ναρξη της κθεσης "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ", (ΣΚΕΤΒΕ-ΕΕΤΕ) στη Καβλα. Η κθεση εντσεται στο περλληλο πργραμμα της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης.
 
 ... 
  "Recreation-maid in Greece" .  
 

Σμερα 12/9 ολοκληρνεται η κθεση στο Αλατζ Ιμαρτ, "Recreation - maid in Greece", με επιμλεια :Θαλεα Στεφανδου και Νκος Μυκονιτης,στο πλασιο της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης που διοργαννεται απ το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης και το Υπουργεο Πολιτισμο.

 
 ... 
  - ": - : "  
 
Σμερα 12/9 ολοκληρθηκε η κθεση "Ετεροτοπες: Διορσεις - Διαιρσεις: απ εδ και απ αλλο", με επιμλεια της Κατρν Νταβντ στο Γεν Τζαμ (Παλαι Αρχαιολογικ Μουσεο).
 
 ... 
  " "  
 
Σμερα, Τρτη 11 Σεπτεμβρου στις 20:30, εγκαινιζεται η κθεση του αρχιτκτονα και επιμελητ Απστολου Καλφπουλου "λλοι Τποι" στο Κτριο των Παλαιν Ψυγεων του ΟΛΘ.

Η κθεση στηρζεται στην ιδα του επιμελητ της κθεσης, αρχιτκτονα και διδσκοντα στο Τμμα Αρχιτεκτνων του ΑΠΘ, Απστολου Καλφπουλου και πεται ενς διμερου εντατικο workshop (19-20 Μαρτου) με συζητσεις, παρουσισεις, επιτπου επισκψεις, καταγραφς και δρσεις. Κατ τη διρκεια του εργαστηρου σχηματστηκαν ομδες των δο ατμων (1 αρχιτκτονας + 1 καλλιτχνης) και σε κθε ομδα ανατθηκε μα απ τις 10 ετεροτοπες, εν τα μλη της ομδας επλεξαν τον τρπο που δολεψαν.

Η κθεση θα διαρκσει μχρι τις 11 Οκτωβρου.
 
 ... 
  : ”/CROSSROADS”,  
 

Εγκαινιζεται την Δευτρα 10 Σεπτεμβρου 2007, 8.30μμ, η ομαδικ κθεση φωτογραφας με ττλο: ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ/CROSSROADS, στην gallery TETTIX (Tσιμισκη & Διαλεττη 3)

Με την κθεση αυτ το Φωτογραφικ Κντρο Θεσσαλονκης συμμετχει στο ταυτχρονο πργραμμα της

1ης BIENNALE του KΡΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Συμμετχουν:

Ζαχαρας Αυγερινς, Θανσης Ρπτης, Ευθμης Μουρατδης, Ισμνη Γολα, Βασλης Καρκατσλης, Γιργος Παπαχαραλμπους, Τσος Ντεγιννης, Σταρος Δαγτζδης και Αχιλλας Σαββπουλος.


Περισστερα:

www.fkth.gr

τηλ.6942860890

 
 ... 
  " – Buenos Aires"  
 
Την Πμπτη 6 Σεπτεμβρου, ρα 20:30 στον εκθεσιακ χρο Remezzo Palace, εγκαινιζεται η κθεση Θεσσαλονκη - Buenos Aires με δεκατρες καλλιτχνες που εκθτουν εικαστικ ργα, φωτογραφες και κουστομια με θμα το τνγκο.

Ακολουθε milonga (βραδι χορο)-παρουσαση απ λληνες δασκλους (Κωνσταντνος Μπαγρπουλος, Γεωργα Προσκου, Παλος Μαυρομτης, Αναστασα Δαμουλινου)

Διρκεια κθεσης:6 -23 Σεπτεμβρου
 
 ... 
  2007,  
 

Εκθσεις, προβολς, περφορμανς και λλες δρσεις περιλαμβνει το πργραμμα του Φεστιβλ Εικαστικν Τεχνν, Πεδο Δρσης Κδρα 2007, που ανογει αριο 1η Σεπτεμβρου στο πρην στρατπεδο Κδρα στην Καλαμαρι.
ναρξη: 19:00

 
 ... 
  Project PPC_T/Farkadona  
 

Το Project PPC_T/Farkadona ξεκινει το Σεπτμβριο με 2 δρσεις στη Θεσσαλονκη και στη Φαρκαδνα στο πλασιο της 1ης BiennaleΣγχρονης ΤχνηςΘεσσαλονκης.

Το Σββατο 1 Σεπτεμβρου παρουσιζει σαν guest project στο χρο του, στο κτριο του παλιο Αντλιοστασου στο λιμνι, μρος του ργου του καλλιτχνη Γιργου Διβρη Υπεροψα το οποο διαχειρζεται ννοιες σχετικς με το PPC_T/Farkadona, πως οι αιτες/συνθκες μετεγκατστασης πληθυσμν και η διαμρφωση νων τρπων αντληψης και αναπαρστασης αυτν.
Το ργο λειτουργε και ως link με την κθεση Attic with a View, στο εικαστικ φεστιβλ Πεδο Δρσης Κδρα 2007.

Την Κυριακ 2 Σεπτεμβρου, στον αυτοδιαχειρζμενο πολιτιστικ χρο της κοιντητας Ελληνοποντων Φαρκαδνας, πειραματιζμενοι πνω σε νου τπου media objects θα φτιξουμε την Gazolina M, μα φορητ συσκευ υπολογιστ με ανακυκλωμνα υλικ, με στχο την καταγραφ αφηγσεων αλλ και τη σνθεση εικνων, χων και ιστοριν.
Η Gazolina M εναι το δετερο αντικεμενο σ αυτ την κατεθυνση που θα παραχθε με την κοιντητα, μετ την Gazolina που φτιξαμε πρυσι το καλοκαρι.

Με την Gazolina M, θα ξεκινσουμε μα σειρ εργαστηρων στη Φαρκαδνα, στη Θεσσαλονκη και στις Σπες με παλιννοστοντες των περιοχν αυτν.
Καλομε σε συμμετοχ ποιον ενδιαφρεται.
Επικοινωνα:
Ppc-t@ppc-t.gr
6949381304

 
 ... 
  "" (-)  
 
Με αφορμ τη 1η Μπιεννλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης που διοργαννει το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης, σας προσκαλομε στα εγκανια της κθεσης "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" που θα πραγματοποιηθε σμερα Δευτρα 27/8 και ρα 20:30, στο Χρο Τχνης "Νας" στη Νουσα.
 
 ... 
  , - " "  
 
Σμερα, Δευτρα 27/8 στο θεριν σινεμ της Μονς Λαζαριστν, η προβολ της ταινας "Τα φτα της πλης", του Τσρλι Τσπλιν (ΗΠΑ 1931). Η ταινα επσης θα προβλεται μχρι και της 30/8/07, που και θα λξει το Φεστιβαλ Κινηματογρφου Θεσσαλονκης.
 
 ... 
  , - " "  
 

Σμερα, Παρασκευ 24/8 στο θεριν σινεμ της Μονς Λαζαριστν, η προβολ της ταινας "Μια νχτα στη Καζαμπλνκα" του ρτσι Μγιο, ΗΠΑ 1946. Η ταινα επσης θα προβλεται μχρι και της 26/8/07.

ρες προβολν: 21:00 & 23:00

Τιμ εισιτηρου: 5 ευρ/ προβολ

 
 ... 
  "" ( - )  
 
Με αφορμ τη 1η Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης που διοργαννει το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης, με την υποστριξη του υπουργεου Πολιτισμο σε συνεργασα με το δμο Νουσας και τον ΔΗ.Π.Ο.Ν.,
θα εγκαινιαστε τη Δευτρα 27 Αυγοστου, στισ 20:30, η κθεση με ττλο "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ", στο Χρο Τχνης "Νας" στη Νουσα.
Η κθεση θα παραμενει ανοιχτ για το κοιν μχρι και τις 9 Σεπτεμβρου.
 
 ... 
  , - " "  
 

Σμερα Τρτη 21/8 στο θεριν σινεμ της Μονς Λαζαριστν, η προβολ της ταινας "Εντιμτατοι φλοι μου ΙΙ", του Μριο Μονιτσλι (Ιταλα 1982). Η ταινα θα προβληθε επσης, αριο Τετρτη 22/8 και Πμπτη 23/8/07.

ρες προβολν: 21:00 & 23:00

Τιμ εισητιρου:5 ευρ/προβολޠ

 
 ... 
   
 

Σμερα ολοκληρνεται μρος της κθεσης "Ετεροτοπες: Η Κοινωνα Πρπει να Αμυνθε" του Jan Erik Lundstrom, στο ισγειο του Τελλγλειου Ιδρματος Τεχνν.

 
 ... 
   
 
Σμερα, Δευτρα 20/8 ολοκληρθηκε η κθεση Φωτογραφας στο Μουσεο Φωτογραφας Θεσσαλονκης με ττλο "νας τπος χωρς τπο", (Lynne Cohen και Lucinda Devlin) και οι "Μυστικο Κποι", (Γιννης Θεοδωρπουλος και Δμητρα Λαζαρδου).
 
 ... 
  ,  
 


Σας προσκαλομε στην επσημη ναρξη του θερινο κινηματογρφου,

Αγουστος, σινεμ με φεγγρι

την Πμπτη 2 Αυγοστου 2007, στις 21:00
στη Μον Λαζαριστν.


Cocktail party με ζωνταν μουσικ και προβολ ταινας Thank you for smoking, του Jason Reitman

 
 ... 
  A project "Public Screen"  
 


PUBLIC SCREEN: 1st Thessaloniki Biennale of Contemporary Art

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


1.Αγγελδη Αντουανττα (1950, Αθνα)- Wallden Rea(1976, Παρσι)

2.Αγγλου- Μεταλληνο Βιβιννα (1955, Θεσσαλονκη)

3.Αθανασοπολου Ζφη- Αλαβρας Χρστος(1965, Θεσσαλονκη)- Δρσος

Γιργος- Καψολη Χρσα- Παλιτσος Γιργος- Πετρπουλος Γιννης-

Τσιορας Αλξανδρος- Χατζ Βκυ(1973, Θεσσαλονκη)

4.Αλεξανδρδης Αλξανδρος (1979, Καβλα)

5.Αλεξοπολου λγα (1980, Αθνα)

6.Alfaro Greta (1977, Pamplona, Spain)

7.Αμπβη Ανδριαν (1978, Αθνα)

8.Anastasakos Manolis (1977, Αθνα)

9.Βαβυλουσκης Γιργος (1970, Χος)

10.Verwée Adriaan (1975, Gent, Belgium)

11.Βρντζας Παναγιτης (1973, Τρκαλα)

12.Bürner Susanne ( 1970, Ellwangen, Jagst)

13.Chatzivasileiadi Georgia (1976, Athens)

14.Γιαμπουλντκη Ζω (1982, Αλεξανδροπολη)

15.Gonzalez Pedro (1976, Brooklyn, N.Y.)

16.Goutos Konstantinos Antonios (1973, Larissa)

17.Γραμμνου Ευγενα (1970, Χαλκιδικ)

18.Group okko (Κοσκιν Μαριλνα /1963, Κρκυρα - Κκκαλης Νκος/

1966, Κρκυρα)

19.Δαγτζδης Σταρος (Κομοτην)

20.Δαμοπολου Γεωργα( 1969, Αθνα)

21.Δκας Νκος (1979, Θεσσαλονκη)

22.Εφεγλου λενα (1978, Δρμα)

23.Zika Alex(1975, Munich, Germany)- Cottino Gian Paolo(1972,

Zambia)- Mariani Christina (1973, Limbiate, Italy)

24.Θεωνς Γιργος (1979, Κω)

25.Ιωαννδου Γιτα (1976, Αθνα) - Σαρρ Μαρα(1975, Αθνα)

26.Καλλιγ Λζη (1943, Αθνα)

27.Καλτσ Μαριννα (1984, Λρισα)

28.Καποκκη Νκη( Αθνα)- Χαλυβοπολου Βντα(Αθνα)

29.Karaindros Jason (1963, Αθνα)

30.Καραογλνη Χριστνα Ευανθα (1980, Θεσσαλονκη) Κωδωνδου

Ευγενα(1980, Αττικ) Μουργι Ευθυμα(1981, Χαλκδα)

31.Κασσαβτη Ορσουλα (1980, Αθνα)

32.Katonas Asimis (1974, Αθνα)

33.Kefalos Andromahi (1951, Αθνα)

34.Κσσας Κωνσταντνος (1972, Θεσσαλονκη)

35.Κοκκινκη Κατερνα (1977, Αθνα)

36.Κολοκοτρνη Φωτειν (1981, Αττικ)

37.Κωνσταντ Δανη (1973, Αθνα)

38.Κωνσταντνου Ιωννης (1963, Προς)

39.Κτση Τνα (1975, Αθνα)

40.Λιανο Μαρα (1976, Κπρος)

41.Λουζικιτης Γ. Δημτρης (1964, Στρατονκη, Χαλκιδικ)

42.Luigi Caroline (1970, Μπαστι, Γαλλα)

43.Λυντζρης Γιργος (1966, Αθνα)

44.Μακρ Ττα (Θεσσαλονκη)

45.Marketou Jenny (1983, Athens)

46.May Caroline (1975, Athens)

47.Μεμρογλου Δσποινα (1944, Αλεξνδρεια, Αγυπτος)

48.Μελαντης Γιννης (1967, Αθνα)

49.Meyer Patrick (1956, Strasburg, France)

50.Michael Theo (1978, Θεσσαλονκη)

51.Milstein Ohad (1973, Israel)

52.Μπλου Βσω (1985, Σικγο)

53.Μπαμποσης Μανλης (1950, Αθνα)

54.Bechrakis Venia (Αθνα)

55.Μπλιτκας Νικλαος (1962, Νουσα)

56.Botsford Eileen (U.K.)

57.Boukla Eirini (1967, Korinos Pierias)

58.Μυλων Ελνη (1944, Αθνα)

59.Ντεξς Στυλιανς(1961, Θεσσαλονκη)- Βουντσου Μυρσνη(1968,

Αθνα)

60.Πλλας Θανσης (Θεσσαλονκη)

61.Πλλας Χρης (1978, Γερμανα)

62.Παπαδμου Μαρα (1976, Λρισα)

63.Παπαδπουλος Γιννης (1975, Πτρα)

64.Παπαδπουλος Σταρος (1966, Θεσσαλονκη)

65.Paraphernalia- Art (Αθανασοπολου Ζαφειρα- Δρσος Γιργος-

Καλλρης Γιργος- Λππα Αναστασα/ 1982, Θεσσαλονκη-

Σπανοπολου Ανζα/ 1977, Αλεξανδροπολη- Χρυσφη Βακλαβ Μαρα)

66.Πασχαλδου Μαρα (1966, Πειραις)

67.Πτρου Λα (1978, Κρτη)

68.Prehn Seeler Christiane (1960, Flensburg, Germany)

69.Πρωτοψλτου Τσος (1980, Βροια)

70.Ρουμελιτη Ναταλα (1980, Ιωννινα)

71.Σεβαστ Δσποινα (1977, Αθνα)

72.Σιμπουλος Αλξανδρος (1977, Ελλδα)

73.Σιμου Νικολνα (1978, Θεσσαλονκη)

74.Σκαρλτου ννα (1958, Ωρολγιον Κμης, Εβοια)

75.Σκοφιας Μανλης (1965, Βροια)

76.Σοφοκλους Κωνσταντνα (1974, Λεμεσς, Κπρος)

77.Στεφπουλος Κωνσταντνος (1977, Θεσσαλονκη)

78.Τζιρτζιλκη Ελνη (Αθνα)

79.Τολκα Σοφα (1978, Θεσσαλονκη)

80.Τοπτσδου, Ολυμπα (1977, Δρμα)

81.Τουλιτου, Γεωργα (1971, Αθνα)

82.Τριανταφλλου, Νκος (1959, Θεσσαλονκη)

83.Τσακνις Γιργος (1968, Αθνα)

84.Τσαλαμνης Γιργος (1981, Καβλα)

85.Tsiaras Philip (1952, Nashua, New Hampshire)

86.Τσιτορη λκηστις(1982, Αθνα)- Μυλινης Φτης(1981, Αθνα)

87.Φαρμακ Ηρ (1973, Λευκωσα, Κπρος)

88.Φρος, Μκης (1967, Αθνα)

89.Ferrando Giraut David (1978, Santiago de Compostela, Spain)

90.Flemming Alex (1954, Säo Paolo)

91.Χαλυβοπολου φη (1959, Θεσσαλονκη)

92.Χατζρας Πνος (1962, Αθνα)

93.Χατζηγεωργου Γιολα (1968, Πφος, Κπρος)

94.Χρα Βλη (1977, Θεσσαλονκη)

95.Χονδρς Κωνσταντνος (1992, Θεσσαλονκη)

96.Ψωμ Ευαγγελα (1978, Θεσσαλονκη)
 
 ... 
   
 
Θα θλαμε να σας ενημερσουμε τι η διρκεια παρουσασης των εκθσεων 'νας τπος, χωρς τπο" και "Μυστικο Κποι" που φιλοξενε το Μουσεο Φωτογραφας Θεσσαλονκης παρατενεται ως τις 20 Αυγοστου.
 
 ... 
   
 

Καλλιτεχνικ διεπιστημονικ και διαδραστικ εργαστρι με θμα
τον εγκλεισμ και τον χαμνο χρνο: 1 14 Ιουλου 2007,
Επταπργιο, Γεντ Κουλ.
στα πλασια της 1η Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ανοιχτ συνντηση: Παρασκευ, 13 Ιουλου 2007, ρα 21.00, Γεντ Κουλ


Το Μακεδονικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης,
η Θεριν Ακαδημα του Εθνικο Θετρου,
και η 9η Εφορα Βυζαντινν Αρχαιοττων,

σας προσκαλον την Παρασκευ, 13 Ιουλου 2007, ρα 21.00,

σε μια διαδρομ ανμεσα σε ργα και επεμβσεις του εικαστικο και θεατρικο εργαστηρου που πραγματοποιεται στο Γεντ Κουλ (Επταπργιο), που συναντνται η θεατρικ, η εικαστικ, η λογοτεχνικ και η ιστορικ δισταση.

Το δρμενο αυτ προτενει μια λλη εμπειρα του κεντρικο ερωτματος ποιος εναι εδ;, που θτει η ομνυμη κθεση του Μακεδονικο Μουσεου Σγχρονης Τχνης .

Την επιμλεια του εργαστηρου χουν απ κοινο η καλλιτεχνικ υπεθυνη της Θερινς Ακαδημας του Εθνικο Θετρου, θεατρολγος, Ελνη Βαροπολου και ο καλλιτεχνικς διευθυντς του Μακεδονικο Μουσεου Σγχρονης Τχνης, ιστορικς τχνης, Ντνης Ζαχαρπουλος, με την σμπραξη της θεατρολγου Ειρνης Μουντρκη.

Συμμετχουν:
ο σκηνοθτης Laurent Chétouane, με μια ομδα 15 φοιτητν της Δραματικς Σχολς του Εθνικο Θετρου Αθνας, του Κρατικο Θετρου Βορεου Ελλδος και του Πανεπιστημιακο Θεατρικο Τμματος Θεσσαλονκης
οι καλλιτχνες Isabelle Arthuis, Guillaume Durand, Michel François, Χριστνα Κλμπαρη, Erwan Mahéo, Xavier Noiret-Thomé, Γιργος Σουρμελς, Robert Suermondt και Στφανος Τσιβπουλος.


Στην εκδλωση συμμετχει ο Πολιτιστικς Οργανισμς του Δμου Καλαμαρις (Πεδο Δρσης Κδρα) και υποστηρζει το Γαλλικ Ινστιτοτο Θεσσαλονκης.

 
 ... 
  Galina Chistiakova  
 

Πργραμμα με ργα Ρσων συνθετν του 20ου αινα (Σοστακβιτς, Προκφιεβ, Σεντρν, Σκριμπιν, Στραβνσκι) θα παρουσισει σε προσωπικ συναυλα στις 12 Ιουλου και ρα 21:00 η Ρωσδα πιανστα Γκαλνα Τσιστιακβα.

Η συναυλα διοργαννεται στο πλασιο της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης και θα πραγματοποιηθε στο αθριο του Βυζαντινο Μουσεου σε αισθητικ διλογο με την εικαστικ εγκατσταση Μαρα Πουλιܻ του Βαντμ Ζαχροφ.
Η νεαρ Ρωσδα μουσικς θα παρουσισει στο κοιν της Θεσσαλονκης μερικ απ τα σημαντικτερα αριστουργματα της πιανιστικς τχνης του 20ου αινα, αξιοποιντας την ποικιλα του φους του καθενς απ τους συνθτες που επλεξε να παρουσισει. Απ ργα που αφιρωσαν ο Σοστακβιτς και ο Σεντρν στα παιδι μχρι το αποκορφωμα της μουσικς επανστασης που παρουσαζε στις αρχς του 20ου αινα ο Σεργκι Ντιγκιλεφ στο Παρσι, τον περφημο Πετροσκα του Στραβνσκι. Απ τις σκοτεινς Παραισθσεις του Προκφιεφ μχρι το γνωσττατο αριστοργημ του Montecchi i Capuleti. Απ την παρουσαση αυτ δεν θα μποροσε να απουσιζει νας απ τους γνωσττερους Ρσους συνθτες, το ργο του οποου σηματοδτησε το ρεπερτριο της μουσικς για πινο, ο Α. Σκριμπιν.
Η Γκαλνα Τσιστιακβα γεννθηκε στη Μσχα και απ νδεκα ετν ρχισε να εμφανζεται ως πιανστα στη σκην πολλν απ τις σημαντικτερες αθουσες συναυλιν του κσμου. χει παξει ως σολστ (μνη της με ορχστρα) στη Γαλλα, τη Γερμανα, την Αυστρα, την Πολωνα, τη Φινλανδα, την Τσεχα, το Μονακ, την Ιταλα, την Ιαπωνα κ.α. Εναι μαθτρια του περφημου Ρσου πιανστα Μιχαλ Βοσκρεσνσκι και χει διακριθε σε διεθνες διαγωνισμος (Ρωσα, Γερμανα, Ελλδα, Ιταλα, Ουκρανα κ.α.).
Στη Θεσσαλονκη, η Γκαλνα Τσιστιακβα εμφανζεται για πρτη φορ, και αυτ εναι για την δια να πολ σημαντικ γεγονς, μα προσωπικ και πνευματικ αναζτηση, μα επιστροφ στις ρζες της, αφο οι πργονο της μετανστευσαν στη Ρωσα απ την Θεσσαλονκη, σχετικ πρσφατα, κατ την περοδο του Μεσοπολμου.

 
 ... 
  ""  
 

Ο Filippov δημιοργησε να γιγντιο πρινι που σχζει τη γη απ μσα-εικνα μιας αμελικτης μορας που πληγνει την ανθρωπτητα, πως τα γεωλογικ ργματα. Μνο που εδ το χρι της μορας δεν χτυπει απ ψηλ, απ κει που το περιμνουμε, αλλ απ τα βθη, απ τις ρζες - μια επικνδυνη ννοια που μπορε να οδηγσει σε πολιτικος σεισμος.

Επιμλεια: Μαρα Τσαντσνογλου

10 Ιουλου, 20:30
Εγκανια στον αλιο χρο του Αρχαιολογικο Μουσεου Θεσσαλονκης
 
 ... 
  "Tout doit disparaître!" ( !)  
 
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ TOUT DOIT DISPARAITRE
Στο πλασιο της 1ης Biennale Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης παρουσιζεται το ργο του Γλλου καλλιτχνη Jean-François Bocle Tout doit disparaître και Tu me copieras. Πρκειται για μια εγκατσταση απ εκατοντδες μπλε πλαστικς σακολες και μια βιντεοπροβολ.

Το ργο του Jean-François Boclé μπορε να χαρακτηριστε πολσημο, ακμη και πολυφωνικ. Οι εγκατσταση Tout doit disparaître! (λα πρπει να εξαφανιστον!) ξυπν μνμες εκατομμυρων ανθρπων που χθηκαν στο ταξδι της υπερατλαντικς εξορας, που γιναν εμπρευμα, και ξεχστηκαν πια απ την ιστορα. Η αμεστητα της ανκλησης του συγκεκριμνου παρελθντος συμππτει με μια τελεως σγχρονη εικνα των κοινωνιν μας. Αυτς οι πλαστικς σακολες, αντικεμενα που αντικατοπτρζουν τσο την ανταλλαγ σο και την απλεια, γνονται τεκμρια ενς εμπορικο παρντος και παραπμπουν σε σες και σους χουν στοιβαχθε στα κντρα διαλογς, σε εκενους που βρσκονται δεμνοι στα καθσματα του αεροπλνου για επαναπροθηση, στους κρυφος και παρνομους, ηττημνους απ ταξδια και ναυγια.
Jean-François Boclé

Επιμλεια: Jan-Erik Lundström

Σε συνεργασα με το Γαλλικ Ινστιτοτο Θεσσαλονκης.
Απ τις 11 Ιουλου ως 30 Σεπτεμβρου στην αθουσα εκθσεων Γαλλικο Ινστιτοτου.
Εγκανια: 11 Ιουλου, 20.30
 
 ... 
  ޻ dèjá vue  
 
1η Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης:
Περφορμανς της Ναριν Ζολιν με ττλο
Αινια Επιστροφ dèjá vue

Τετρτη 4 Ιουλου, ρα 20:30

Αποθκη Γ στο Λιμνι

Μετα την περφρμανς πρκειται να προβληθει ντοκιμαντρ μικρο μκους της Ναριν Ζολιν με ττλο
Μαντν

Τετρτη 4 Ιουλου, ρα 21:30
Αθουσα σεμιναρων-Αποθκη Γ στο Λιμνι
 
 ... 
   
 

Το Μουσεο Φωτογραφας και το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης σας προσκαλον στα εγκανια των εκθσεων που γνονται στο πλασιο της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης με θμα την Ετεροτοπα.

Την Παρασκευ 22 Ιουνου στις 20.30 στο Μουσεο Φωτογραφας.

νας Τπος Χωρς Τπο με ργα των Lucinda Devlin (USA) και Lynne Cohen (CAN)
Επιμλεια: Ηρακλς Παπαωννου

Μυστικο Κποι με ργα των Γιννη Θεοδωρπουλου (GR) και Δημτρης Λαζαρδου (GR)
Επιμλεια: Βαγγλης Ιωακειμδης

 
 ... 
  "!"  
 

Σμεραπραγματοποιεται η περφρμανς ΟΥΦ! του κεραμστα-καλλιτχνη κτορα Μαυρδη, σε επιμλεια της ιστορικο τχνης Δωροθας Κοντελετζδου. Η περφρμανς θα λβει μρος στην Αποθκη Γ στο Λιμνι στις 20:00. Κατ τη διρκεια της δρσης-εργασας θα μοιρζονται απ τον καλλιτχνη αντικεμενα που θα δημιουργηθον in situ.

 
 ... 
  "!"  
 


Σας ενημερνουμε τι λγω των καιρικν συνθηκν η προγραμματισμνη γιατις 6 Ιουνουπερφρμανς του καλλιτχνη - κεραμστα κτορα Μαυρδη, σε επιμλεια Δωροθας Κοντελετζδου, στο πλασιο του παρλληλου προγρμματος της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλoνκης πουεπρκειτο να πραγματοποιηθεߠστις 20:00, μπροστ απ την Αποθκη Γ στο Λιμνι Θεσσαλονκης, μεταφρεται για την Τετρτη 13 Ιουνου, την δια ρα και στον διο τπο.

 
 ... 
  : " "  
 


Στρογγυλ Τρπεζα - Εξελσσοντας τη δυναμικޒ
23 Μαου 2007, 12.30- 6.30
Λιμνι, Αποθκη ΓΠργραμμα


12.30 - 12.50 Γιργιος Τσρας - Θεσσαλονκη. Μα Μπιενλε ακμα
12.50 -1.10 Μαρα Τσαντσνογλου - Παρουσαση της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης της Θεσσαλονκης
1.10 - 1.30 Συραγ Τσιρα - Παρλληλες δρσεις
1.30 - 1.50 Catherine David (επιμελτρια 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης της Θεσσαλονκης)
1.50 - 2.10 Jan- Erik Lundström (επιμελητς 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης της Θεσσαλονκης)
2.10 - 2.30 Συζτηση
2.30 - 2.45 Διλειμμα


2.50 - 3.10 Beral Madra - Μπιενλε Σγχρονης Τχνης της Κωνσταντινοπολης
3.10 - 3.30 Vazgen Pahlavuni Tadevosyan - Μπιενλε Σγχρονης Τχνης του Γκιουμρ, Αρμενα
3.30 - 3.50 Iara Bubnova - Μπιενλε Σγχρονης Τχνης της Μσχας
3.50 - 4.10 S. Khakhanashvili - Το πργραμμα Caravansarai & το 1ο Φεστιβλ φωτογραφας και video art στην Τασκνδη
4.10 - 4.30 Συζτηση
4.30 - 5.00 Διλειμμα

5.00- 5.20 Marieke van Hal - Αυγουστνος Ζενκος (Μπιενλε Σγχρονης Τχνης, Αθνα)- Οι Ελληνικς Μπιενλε
5.20 - 5.40 Paul Domela (Μπιενλε Σγχρονης Τχνης, Λβερπουλ) - Τχνη, τπος, πρσωπα: οι δεσμοߒ
5.40 - 6.00 Carolyn Cristov - Bakargiev (Μπιενλε Σγχρονης Τχνης, Σδνε) - Το σνδρομο της Μπιενλε
6.00 - 6.20 Συζτηση

 
 ... 
  Cladestinos  
 

21 Μαου, 21:00
Εξωτερικς Χρος Αποθκη Γ, Λιμνι
Ανοιχτ Συναυλα: Cladestinos: Οι Λαθρομεταναστες των Ρυθμν

CLANDESTINOS... o Ξνος, η Ξνη, σε μια πατρδα που δεν αφομοινεται... σε βθος.
Η πρσμιξη. Οι γενις, οι νθρωποι, οι γωνις, τα χματα, τα κτταρα της γης.
Η ρο του χρνου χαρζεται, χωρς ν αλλζει καννα απ τα οριστικ της πρσωπα.
Aνθρωποι. Δνη Μξη απ την ψυχ της γης.
Οι ρυθμο ποτ οι διοι, οι χοι ποτ προβλψιμοι, οι στχοι αιχμηρο τολμηρο ... αληθινο.
Ποι ψυχ σταμτησε ποτ να νοιθει ;

To ανακτεμα των φυλν στη διεθν συγκυρα, χει επηρεσει και την μουσικ.
Η διθεση των ανθρπων να συνευρεθον και να λειτουργσουν οι διαφορετικς κουλτορες σε να κοιν πλασιο επικοινωνας, δεν μας αφνει ανεπηραστους. Απο τα μηνματα που εκπμπει η κνηση του κσμου, γεννθηκaν οι Clandestinos.

Η μουσικ των Clandestinos εναι οικουμενικ με ντονα βαλκανικ, μεσογειακ, ανατολτικα, electro beat στοιχεα και συγχρνως πολιτικ και κοινωνικ.

Απ την πρτη τους δισκογραφικ δουλει Mixed race και το ¨Σαγαπ γιατ σαι ωραα¨ που κυκλοφρησε στη συλλογ της Sony ¨Ethnic Odyssey 2006¨ ως τα καινοργια ανκδοτα τραγοδια.

Η μουσικ των Clandestinos παραμνει οικουμενικ με ντονα βαλκανικ, μεσογειακ, ανατολτικα, electro beat στοιχεα και συγχρνως πολιτικ και κοινωνικ.

Το συγκρτημα περιλαμβνει στη σνθεσ του μετανστες μουσικος που ζουν και εργζονται στην Ελλδα. Στις συναυλες παρουσιζεται αρκετ νο υλικ με τη συμμετοχ των πακιστανν φλων μας που μαγεουν με τις φωνς και την παρουσα τους.

Οι Clandestinos live εναι οι:
Stratman: προγραμματισμς, πλκτρα, φων
Μμης Καφοσιας: μπσο, φων
Κυρικος Καραμπερπουλος: πνευστ
Γιργος Χιντιρκης: κρουστ, drums
Γιννης Κοσης: κιθρες
Mohhmad Baqar Chughtai: φων, bansur
Amjad Khan Javed: φων, chimtah

 
 ... 
   
 
Πρσκληση σε συνντευξη Τπου
Τετρτη 16 Μαου 2006, 12:00
Αποθκη Γ- Αθουσα Σεμιναρων, Λιμνι


Ο πρεδρος του Δ.Σ. του Κρατικο Μουσεου Σγχρονης Τχνης, Γιργος Τσρας και η διευθντρια Μαρα Τσαντσνογλου σας προσκαλον σε συνντευξη Τπου με θμα
1η Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης
Στη συνντευξη θα παρευρεθε ο Γενικς Γραμματας του Υπουργεου Πολιτισμο, κ. Χρστος Ζαχπουλος, καθς και οι δυο ξνοι επιμελητς της Μπιενλε,
Κατρν Νταβντ και Γιαν ρικ Λοντστρομ.
 
 ... 
  1  
 

Ο Υπουργς Πολιτισμο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ A. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ο πρεδρος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΤΣΑΡΑΣ, το διοικητικ συμβολιο και η διευθντρια του Κρατικο Μουσεου Σγχρονης Τχνης κα. ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΝΤΣΑΝΟΓΛΟΥ εχουν την τιμ να σας προσκαλσουν στα εγκανια της 1ΗΣ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που θα γνουν τη Δευτρα 21 ΜΑΟΥ και ρα 20:00, στην αποθκη Γστο Λιμνι Θεσσαλονκης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΟΥ 2007

ΛΙΜΑΝΙ, ΑΠΟΘΗΚΗ Β1 & ΑΠΟΘΗΚΗ Γ 20:00
ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ: ΔΙΟΡΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ CATHERINE DAVID

ΛΙΜΑΝΙ, ΑΠΟΘΗΚΗ Γ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ: ΤΗΡΗΤΕΣ ΛΛΩΝ ΤΟΠΩΝ 20:00
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΝΤΣΑΝΟΓΛΟΥ

ΛΙΜΑΝΙ, CONTAINER 20:00
PROJECT ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

ΛΙΜΑΝΙ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ 21:00
CLADESTINOS GROUP

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΟΥ 2007

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ 19:00
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ JAN-ERIK LUNDSTRÖM

PERFORMANCE ΤΟΥ BARTHÉLÉMY TOGUO, BITTER DESTINY

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 20:30
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΡΑΓΩ ΤΣΙΑΡΑΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΛΕΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 21:30
ΕΚΘΕΣΗ - ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: CATHERINE DAVID, ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΝΤΣΑΝΟΓΛΟΥ, JAN-ERIK LUNDSTRÖM

ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΟΥ 2007

ΛΙΜΑΝΙ, ΑΠΟΘΗΚΗ Γ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 12:30 17:00
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ TΡΑΠΕΖΙ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

ΠΑΖΑΡ ΧΑΜΑΜ 19:00
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ RICHARD WHITLOCK ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ: ΤΗΡΗΤΕΣ ΛΛΩΝ ΤΟΠΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΗΛΙΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 20:30
ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ-ΕΤΕΡΟΤΥΠΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΞΕΝΗΣ ΣΑΧΙΝΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΟΥ 2007

ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ 19:00
ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ: ΔΙΟΡΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ CATHERINE DAVID

Κ.Μ.Σ.Τ., ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 20:30
ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ: ΔΙΟΡΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ CATHERINE DAVID
ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ: ΤΗΡΗΤΕΣ ΛΛΩΝ ΤΟΠΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΝΤΣΑΝΟΓΛΟΥ

ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΟΥ 2007

ΛΙΜΑΝΙ, ΑΠΟΘΗΚΗ Γ
ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΙΟΝΙ ΤΟΥ ANDREI FILIPPOV

ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ 19:30
ΕΚΘΕΣΗ RECREATION-MAID IN GREECE
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 21:00
ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΝΤΕΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ.

 
 ... 
  3  
 

Εγκανια: 24 Απριλου,20:30
Χρος: Πινακοθκη Εταιρεας Μακεδονικν Σπουδν
Διρκεια κθεσης: 25 Απριλου-17 Ιουνου 2007

Το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης δε θα μποροσε να αφσει ξω απ το πργραμμ της, τους μικρος φλους, και στο πλασιο αυτ εντσσει την 3η Παιδικ Μπιενλε στο πργραμμα των παρλληλων εκδηλσεων της Μπιενλε, που θα εγκαινιαστε την Τετρτη 25 Απριλου, στις 20:30, στον χρο της Πινακοθκης της Εταιρεας Μακεδονικν Σπουδν (Νικ. Γερμανο 4) και θα διαρκσει μχρι τις 17 Ιουνου.
Το Μουσεο και Ακαδημα Παιδικς Τχνης της Ξνθης διοργαννει και παρουσιζει κθε δυο χρνια απ το 2000 την Παγκσμια Μπιενλε Παιδικς Τχνης. Στη φετιν διοργνωση παιδι απ 4-17 ετν απ λο τον κσμο κλθηκαν να δημιουργσουν μσα απ να θμα βασισμνο τσο στην αρχαα ελληνικ φιλοσοφα σο και στη γεωμετρα. Αφετηρα για τη δημιουργα των παιδιν στθηκε μια αναφορ του Πλτωνα για την αληθιν τχνη. Συγκεκριμνα, αναφρει τι η αληθιν τχνη εναι φτιαγμνη απ γεωμετρικ σχματα και καθαρ χρματα. Μσα λοιπν απ αυτ την ιδα τα παιδι του κσμου δημιοργησαν με λη την αγπη και τη δεξιοτεχνα της φαντασας τους αριστουργματα. Με γεωμετρικ σχματα και γραμμς, εικνες αφηρημνες συμβολικς, σε τνους 2 3 βασικν χρωμτων, αποδδονται ννοιες οι οποες απαντνται σε αρχτυπα κθε δημιουργας, γραφς και αριθμο. τσι xωρς την καθοδγηση γονων δασκλων τα παιδι αποτπωσαν να κομμτι της πραγματικτητς τους για να το μοιραστον μαζ μας. Αυτ την αγν εικαστικ δρση αγκαλιζει και η 1η Biennale της Θεσσαλονκης και εντσσει την 3η Παιδικ Biennale στο πργραμμα των παρλληλων εκδηλσεων της.

Πληροφορες για το κοιν
Γραμματεα Κ.Μ.Σ.Τ: Τ:2310 589140-142, Φ:2310 600123 info@greekstatemuseum.com
Πινακοθκη Εταιρεας Μακεδονικν Σπουδν Τ:2310 238601
Μουσεο και Ακαδημα Παιδικς Τχνης Τ: 25410 78109

 
 ... 
  " "  
 

ναρξη: 26 Απριλου
Χρος: Πανεπιστμιο Μακεδονας
Διρκεια φεστιβλ: 26-30 Απριλου 2007

Μα συνωμοσα φοιτητν του τμματος Μουσικς Επιστμης και Τχνης Πανεπιστημου Μακεδονας, της Σχολς Καλν Τεχνν Α.Π.Θ. και πολλν κτακτων συμμετοχν εναι το Φεστιβλ Μυστηρου, που εντσσεται στο ταυτχρονο πργραμμα της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης καιπουθα πραγματοποιηθε απ 26 -30 Απριλου, στο Πανεπιστμιο Μακεδονας.

Πληροφορες για το κοιν
Γραμματεα Κ.Μ.Σ.Τ: Τ:2310 589140-142, Φ:2310 600123 info@greekstatemuseum.com
Πανεπιστμιο Μακεδονα Τ:2310 891225

 
 ... 
  Public Screen -  
 

Συζητντας με σημερινος ρους το ζτημα της ετεροτοπας στο εσωτερικ των σγχρονων κοινωνιν, το πργραμμα Public Screen επιδικει να επαναπροσδιορσει τη σχση της σγχρονης τχνης με το δημσιο αστικ χρο. Η σγχρονη τχνη προποθτει συγκεκριμνους κδικες επικοινωνας και πρσβασης, αποτελε μα ετεροτοπα περιορισμνη σε κλειστος χρους μουσεων και γκαλερ; Μπορε να αναπτυχθε νας δημιουργικς διλογος ανμεσα στο καλλιτεχνικ ργο που προβλλεται σε μα δημσια οθνη και τον κτοικο επισκπτη περιπατητ της σγχρονης μεγαλοπολης; Πως τροποποιονται οι ροι αυτς της συνντησης ταν το ργο τχνης χει απολσει την αρχικ υλικ του μορφ και υφσταται κυρως ως αναπαρσταση, προβολ, ννοια, υπενθμιση;Στη σγχρονη παγκοσμιοποιημνη αγορ, η παραγωγ και διακνηση του ργου τχνης χει σαφς αλλξει χαρακτρα, δεν παει ωστσο να αποτελε μια οικονομικ προσδιορισμνη διαδικασα στην οποα οι δημιουργο και οι καταναλωτς χουν διαφοροποιημνη δυναττητα πρσβασης. Η νταξη του ργου τχνης στο δημσιο χρο επαναπροσδιορζει τους ρους της συνντησης καλλιτχνη ργου κοινο. Σε μια εποχ που η εικνα αποτελε το κυριτερο μσο επικοινωνας και μετδοσης μηνυμτων, το Public Screen προσφρει σε καλλιτχνες απ λο τον κσμο την ευκαιρα να παρουσισουν το ργο τους σε ευρτερες κοινωνικς κατηγορες, εκτς απ το περιορισμνο κοιν των επισκεπτν μουσεων και εκθεσιακν χρων.

Το πργραμμα
Public Screen αφορμται απ και καταλγει σε συγκεκριμνο χρο τη Θεσσαλονκη- πραγματοποιεται στο πλασιο μιας διεθνος διοργνωσης της Πρτης Μπιενλε Θεσσαλονκης- και επιδικει να συγκεντρσει και να προβλλει σε επιλεγμνους, εξωτερικος χρους μσα στην πλη, καλλιτεχνικ ργα που χρησιμοποιον ως μσο τη φωτογραφα το βντεο.

Η πρσκληση ενδιαφροντος δεν χει θεματικος περιορισμος. Οι τποι που ορζονται απ τον Φουκ ως ετεροτοπες μπορον να λειτουργσουν ως να θεματικ ναυσμα, χωρς να αποκλεεται και η προσωπικ ερμηνεα τοποθτηση του κθε καλλιτχνη στην ννοια της ετεροτοπας. Στο κεμενο του 1967 με ττλο
Des Espaces Autres Heterotopies ο Μισλ Φουκ ορζει τις ετεροτοπες ως πραγματικος χρους σε αντιδιαστολ προς τις ουτοπες οι οποες αποτελον θσεις χωρς πραγματικ τπο, τελειοποιημνη εκδοχ της διας της κοινωνας, αντιστροφ υπαρκτν τπων. Οι ετεροτοπες εναι λειτουργικο χροι, εντς των κοινωνιν, με σαφες και καθορισμνες λειτουργες, καννες πρσβασης και διλευσης. Ως παραδεγματα ττοιων χρων ο συγγραφας αναφρει τα κοιμητρια, τα ψυχιατρεα, τις φυλακς, τους οκους ευγηρας, τους κπους, τα μουσεα, τις βιβλιοθκες, τα αρχεα, αλλ ακμη και τα πανηγρια, τα χαμμ, τους κινηματογρφους, τους οκους ανοχς, τις αποικες, τα πλοα με τα τελευταα να κατχουν τη θση της κατεξοχν ετεροτοπας, σμφωνα με τον συγγραφα.Οι ετεροτοπες συνδονται με περπλοκους τρπους με την ννοια του χρνου. Σε ορισμνες περιπτσεις, πως στα μουσεα και τις βιβλιοθκης, ο χρνος συσσωρεεται ατρμονα, εν στα πανηγρια, ο χρνος εμφανζεται με τη μορφ της περιοδικτητας.

Το πργραμμα
Public Screen απευθνεται μσω του διαδικτου στην παγκσμια καλλιτεχνικ κοιντητα.

Η πρσκληση ενδιαφροντος θα φιλοξενηθε στα ελληνικ και στα αγγλικ στην ιστοσελδα του Μουσεου και της Πρτης Μπιενλε Θεσσαλονκης. Θα γνει ηλεκτρονικ καταχρηση σε διεθνες δικτυακος κμβους. Η υποβολ των προτσεων πρπει να γνει ταχυδρομικ μχρι τις 30 Μαου 2007. Τις φωτογραφες μπορετε να τις στλνετε ηλεκτρονικ.

ροι Συμμετοχς

Κθε καλλιτχνης μπορε να πρει μρος με να ργο βντεο (μγιστη διρκεια 5 χωρς χο) μα σειρ φωτογραφιν (ως 10). Η επιλογ των ργων που θα προβληθον θα γνει απ την επιμελτρια.

Επικοινωνα Υποβολ προτσεων:

Κρατικ Μουσεο Σγχρονης ΤχνηςΚολοκοτρνη 21Μον Λαζαριστν56430 ΘεσσαλονκηΕλλδαΓια το Public ScreenΥπεθυνη προγρμματος: Συραγ Τσιρατηλ. 2310 589140, 589155Φαξ. 2310 600123Ηλεκτρονικ Διεθυνση για Αποστολ Φωτογραφιν: publicscreen@cact.gr


Προθεσμα για Υποβολ Προτσεων: 30 Μαου

Οι προβολς θα πραγματοποιηθον το Σεπτμβριο του 2007.
Οι οθνες θα τοποθετηθον στο χρο της Μονς Λαζαριστν, στο Λιμνι και στο Αεροδρμιο της Θεσσαλονκης. Εξετζεται επσης η δυναττητα φιλοξενας του προγρμματος σε πλατεες, πανεπιστημιακος χρους, εμπορικ κντρα, μσα και χρους μαζικς μετακνησης.

Μετ το τλος της διοργνωσης λοι οι καλλιτχνες, των οποων τα ργα θα παρουσιαστον, θα λβουν ταχυδρομικ τον κατλογο. Οι διοργανωτς δεν χουν την υποχρωση να επιστρψουν το υλικ που δε θα επιλεγε για να προβληθε.

Κθε φκελος πρπει να περιλαμβνει τα παρακτω:
-Το ργο (αν πρκειται για βντεο) τα ργα (μχρι 10 φωτογραφες) σε μορφ ηλεκτρονικο αρχεου, σε δο ανττυπα. Για τα τεχνικ χαρακτηριστικ συμβουλευτετε το παρρτημα.
-νομα, επθετο, διεθυνση, τηλφωνο, φαξ(αν υπρχει) ηλεκτρονικ διεθυνση συμμετχοντος
-Ττλος ργου
-Συνοπτικ περιγραφ ργου (μχρι 100 σειρς)
-Σντομο βιογραφικ (μχρι 150 λξεις) του καλλιτχνη που θα περιλαμβνει: τπος, χρονολογα γννησης, σπουδς, ομαδικς, ατομικς εκθσεις, συνθη μσα.
-Εξουσιοδτηση υπογεγραμμνη απ τον καλλιτχνη στην οποα θα αναφρονται τα εξς: 1. Παραχωρ στο Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης και στο Κντρο Σγχρονης Τχνης της Θεσσαλονκης το δικαωμα προβολς, δημοσευσης και αναπαραγωγς του ργου μου σε ψηφιακ ντυπη μορφ με στχο την προβολ της σγχρονης τχνης τσο στην Ελλδα σο και στο εξωτερικ, σε βιβλιοθκες, μουσεα, γκαλερ, εκπαιδευτικ ιδρματα.
2. Ο φκελος της συμμετοχς μου θα παραμενει στο αρχεο του Κρατικο Μουσεου Σγχρονης Τχνης.

Το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης θα φροντσει για τη διανομ του καταλγου στην Ελλδα και στο εξωτερικ.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
1. For Video Works
Digital carriers:
CD, DVD, miniDV, DV-CAM, S-VHS, VHS, 8mm, Hi8, Digi-8 (lower quality)Systems: for best quality PAL 25 frames per second or NTSC 29.97 frames per second (all will be converted to PAL).Description:

PAL 4:3Frame size: 720h, 576vPixel aspect ratio: D1/DV PAL (1,067)48 or 32 KHZ
PAL 16:9Frame size: 720h, 576vPixel aspect ratio: D1/DV PAL Widescreen 16:9 (1,422)48 or 32 KHZ
NTSC 4:3Frame size: 720h, 480vPixel aspect ratio: D1/DV NTSC (0,9)48 or 32 KHZ
NTSC 16:9Frame size: 720h, 480vPixel aspect ratio: D1/DV NTSC Widescreen 16:9 (1,200)48 or 32 KHZ
SD or HDV accepted

Accepted file format:

Uncompressed
Mpeg2
Microsoft avi, codec avi DV for best quality, or in any codec you want, should be included in your package. Please prefer popular codec with standard frame per second and pixel aspect ratio.
Quick Time, same as Microsoft avi

Note: please choose codec DV for best quality, in all other formats unaccepted errors or artifacts may occur.

2. For Photographs
Image files
Your images should have the maximum characteristics:
Width:2500pixels X Height 1800pixels (approximately)Resolution=300pixels/inch
Color Mode=RGB 8bit/channel
Pixel Aspect Ratio: Square
The image format should be:
Tiff (for maximum quality) or JPEG (compressed)
Please do not convert JPEG files into Tiff format (there are no quality benefits because although the file size increases there isnt any image quality improvement).

 
 ... 
   
 
     

 powered by Lizzard Active Media © 2007    

Optimized for Internet Explorer :: Best view 1024x768