GR | EN ---E BIENNALE----
 
 
-

Φιλοσοφα της 1ης Μπιενλε Σγχρονης Τχνης Θεσσαλονκης, που διοργαννει το Κρατικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης απ 21 Μαου- 30 Σεπτεμβρου, εναι μεταξ λλων να λειτουργσει ως ευκαιρα συσπερωσης και συνεργασας λων των φορων πολιτισμο που δραστηριοποιονται στην πλη. Στο πλασιο αυτ χουν δη ενταχθε στο κεντρικ, παρλληλο και ταυτχρονο πργραμμα της Μπιενλε συνεργασες-συμπαραγωγς με το Μουσεο Βυζαντινο Πολιτισμο, το Αρχαιολογικ Μουσεο Θεσσαλονκης, το Μακεδονικ Μουσεο Σγχρονης Τχνης, το Μουσεο Φωτογραφας Θεσσαλονκης, το Μουσεο Κινηματογρφου Θεσσαλονκης, την Εταιρεα Μακεδονικν Σπουδν, τον Δμο Θεσσαλονκης, τον Δμο Θρμης, τον Οργανισμ Λιμνος Θεσσαλονκης, το Κντρο Χαρακτικς Τχνης «ΗΛΙΟΣ» του Δμου Νεπολης, το Εθνικ Κντρο Βιβλου. Ως εκ τοτου δε θα μποροσαν να λεπουν απ το πργραμμα και οι αθουσες τχνης της πλης, που λειτουργον ως επιπρσθετοι αγωγο επικοινωνας με το κοιν, τους καλλιτχνες και τη γενικτερη εικαστικ σκην της πλης.


ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΚΑΛΕΡΙ ΕΙΡΜΟΣ
Λεωφ. Νκης 17
Τ: 2310 222863 φ: 2310 278868
dmtls@otenet.gr
κθεση του εργαστηρου Χαρακτικς της Σχολς Καλν Τεχνν του Α.Π.Θ. του αναπληρωτ καθηγητ Ξεν Σαχνη με ττλο «Χαρακτικ Plus» θα εγκαινιαστε την Τρτη 22 Μαου στην Γκαλερ «Ειρμς» και θα διαρκσει μχρι τις 15 Ιουνου 2007. Μια ομδα φοιτητν με το δσκαλ τους παρουσιζει στη Γκαλερ «Ειρμς» τα αποτελσματα των εργασιν της που αφορον την κρια ερευνητικ της δραστηριτητα , δηλαδ τη χαρακτικ και τα τυπματα. Απ τις ψηφιακς εκτυπσεις, χωρς εμφαν μτρα, ως την βαθυτυπα και την ανγλυφη χραξη η ευρηματικτητα και η ανησυχα εναι τα χαρακτηριστικ της εργασιακς φρεντιδας που διαφανεται στις προσπθειες των φοιτητν. Πρκειται για τους Αλξανδρο Δημητριδη, Ρνια Φραγκουλδου, Δημτρης Καρλαφτπουλος, Ελνη Τσρη, Χρσα Μπεζιργιανδου, Χριστνα Αγγλου, Ιωννα Χμου, Ιωννα Παυλοπολου, Malvina Pukaluk και η Αγαθ Τζιοτζια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ www.fkth.gr
ΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ -CROSSROADS--– ULISfotoFEST
Εγκαινιζεται την Δευτρα 10 Σεπτεμβρου 2007, στις 20:30, η ομαδικ κθεση φωτογραφας με ττλο «CROSSROADS», στην γκαλερ TETTIX (Tσιμισκ & Διαλττη 3) και θα διαρκσει μχρι τις 5 Οκτωβρου. Οι πλεις, συγκεντρνοντας κατ καννα ανομοιογενες πληθυσμιακς ομδες, με διαφορετικ κοινωνικ εθνικ ταυττητα και θρησκευτικ παρδοση, ευνοον τις «συναντσεις» ανμεσα σε ετερκλητα πρσωπα και στοιχεα. Ττοιες διασταυρσεις -προβλεπμενες, συμπτωματικς αναπνταχες- αναζτησαν με το φωτογραφικ τους φακ οι καλλιτχνες του Φωτογραφικο Κντρου Θεσσαλονκης, Θανσης Ρπτης ,Ευθμης Μουρατδης , Αυγερινς Ζαχαρας, Ισμνη Γολα, Βασλης Καρκατσλης , Γιργος Παπαχαραλμπους , Τσος Ντεγιννης, Σταρος Δαγτζδης και με βιντεοπροβολ ο Αχιλλας Σαββπουλος.

KALFAYAN GALLERIES
Προξνου Κορομηλ 43
Τ 2310 225523 2310 231187
Φ 2310 231820
www.kalfayangalleries.com info@kalfayangalleries.com
Συνεχζεται μχρι 15 Σεπτεμβρου η κθεση φωτογραφας του Hrair Sarkissian υπ το γενικ ττλο «Unfinished». Ο Hrair Sarkissian γεννθηκε στη Δαμασκ στο 1973 και χει παρουσισει δεγματα της δουλεις του σε ομαδικς και ατομικς εκθσεις.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τσιμισκ 52 - Θεσσαλονκη
τηλ.:2310240416 - fax:2310240417
lnik@otenet.gr
Ολοκληρνεται το Σββατο 26 Μαου η κθεση με ττλο Polymer της εικαστικο Φωτεινς Καριωτκη και του φωτογρφου Ingo Duennebier. Ο ττλος «Polymer» που εναι η γενικ ονομασα των πλαστικν, εναι και το θμα πνω στο οποο οι καλλιτχνες πραγματεονται με τις νες τους δουλεις. Ο I. Duennebier, παρουσιζει να μρος της φωτογραφικς του εντητας με γενικ ττλο «Blisters», εν η Φ. Καριωτκη τη να της εγκατσταση με ττλο «Προθκες» καθς επσης ργα ζωγραφικς.
Στις 5 Ιουνου εγκαινιζεται η κθεση «Ενργεια» που θα διαρκσει ως 20 Αυγοστου 2007. Καλλιτχνες απ λες τις γενις ενσωμτωσαν την ενργεια μσα στο ργο τους δημιουργντας πολτεχνες προτσεις ορζοντας ναν ιδιατερο σνθετο χρο .
Χρησιμοποιντας αυτοδημιοργητες ενεργειακς προτσεις ενεργειακ ready made ,τα ργα αυτ αναδεικνουν τον αναγκαο εκενο διλογο για να οριοθετσουν γνωστες περιοχς της εικαστικς πρτασης.
Στην πρτη αυτ κθεση που διαπραγματεεται την Ενργεια στην Τχνη συμμετχουν ο πρωτοπρος Παντελς Ξαγορρης με την χρση ηλεκτρονικν υπολογιστν πως και η Χρσα που μσα απ τα τρισδιστατα ργα της αναδεικνει το φως χρησιμοποιντας με πολ προσωπικ τρπο το νον, ο Γιργος Τσακρης με τις ιδιατερες μβιες εγκαταστσεις του που μετατρπουν αενως την ενργεια, ο Κωστς με την ριζοσπαστικ χρησιμοποηση της ενργειας της υψηλς τσης με τους ηλεκτρονικος του κεραυνος, ο Πνος Χαραλμπους που με επιμον μσα απ τις εγκαταστσεις του αναδιαρθρνει την ενργεια, ο Γιννης Μελαντης που διερευν τις αλληλεπιδρσεις του σματος με το περιβλλον μσα απ βιολογικς παραμτρους, ο Δημτρης Δανιηλδης με βντεο για το εργοστσιο ηλεκτρικ ενργειας της Πτολεμαδας και η Ελνη Εφογλου με την φωτογραφα που αιχμαλωτζει την ανθρπινη κνηση μσα απ το φως. Την επιμλεια της κθεσης, υπογρφει ο ιστορικς της τχνης Θανσης Μουτσπουλος.

Αθουσα Τχνης ΨΙΛΟΝ
Αλεξ. Σβλου 7 54622 Θεσσαλονκη
Τηλ 2310 277784, fax 2310 281852
rozy@otenet.gr www.epsilon-art.gr
Ομαδικ κθεση Ελλνων καλλιτεχνν με ττλο «Εαριν» θα εγκαινιαστε στις 24 Μαου και θα διαρκσει μχρι και τις 30 Ιουνου. Την επιμλεια χει η ιστορικς τχνης ρις Κρητικο και το «παρν» μσα απ τα ργα τους δνουν οι Αντωνακτου Ντνα, Απργης Αντνης, Γρος Δημτρης, Δασκαλκης Στφανος, Δμου Τσος, Κερεστετζς Κστας, Μαδνης Μιχλης, Μανουσκης Γιργος, Μαυροδης Γιργος, Μιγδης Γιργος, Μυταρς Δημτρης, Παραλς Γιργος, Παπατριανταφυλλπουλος Κστας, Ραζς γγελος, Στβερης Αντνης, Ττσης Παναγιτης, Τσαροχης Γιννης, Τσγκος Θανσης, Φασιανς Αλκος, Φειδκης Πνος και Χαδολης Γιργος.

Γκαλερ TinT Χρυσ. Σμρνης 13, 546 22, Θεσσαλονκη
τηλ.: 2310-235 689 fax: 2310-220 191
tint@otenet.gr
Ολοκληρνεται στις 26 Μαου η κθεση TRISTAR Underworld/ TRISTAR ΥΠΟ/ΚΟΣΜΟΣ. Με το βντεο, τη φωτογραφα και εγκαταστσεις να οπτικοποιον τη διακρηξ τους Tristar underworld, η Β. Στυλιανδου, η Ν. Hocke και η S. Linse δημιουργον για τον θεατ να εδωλο της πραγματικτητας που, παραμορφωμνο πως καθρεφτζεται στα ργα τους, δνει την δικ του αλθεια για τον κσμο.
Ο TRISTAR ΥΠΟ/ΚΟΣΜΟΣ λειτουργε ανεξρτητα απ φυσικς (πραγματικς) συνθκες, ανεξρτητα απ τις καιρικς συνθκες, τη θερμοκρασα, την κβαση της μρας.
Ο TRISTAR ΥΠΟ/ΚΟΣΜΟΣ ανκει στο βασλειο του αμετβλητου, λειτουργε μσα σ’ να white cube.
Ο TRISTAR ΥΠΟ/ΚΟΣΜΟΣ εναι μια διαστημοπλοιομηχαν καταδικασμνη για θαση, που παργει τπους / σταθμος θερησης.

ΖΗΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ Gallery
Π.Π.Γερμανο 5, 546 22 Θεσσαλονκη
Τ: 2310 275 985 F: 2310 233 093
artgalleryz-a@the.forthnet.gr, www.zinaathanassiadou.com
Εγκαινιζεται στις 7 Ιουνου η καθιερωμνη πλον κθεση «Co-existence 2007», με αφορμ την οποα δσκαλο και φοιτητς της Σ.Κ.Τ συναντιονται και κνουν… «διλογο». Φτος παρουσιζεται το Δ εργαστριο ζωγραφικς της Σ.Κ.Τ.του Α.Π.Θ. με διευθυντ εργαστηρου το Γιννη Φωκ. Κοινς παρονομαστς, ο γεωγραφικς χρος του Δ εργαστηρου ζωγραφικς της Σχολς Καλν Τεχνν του Α.Π.Θ. και η ποψη για την καλλιτεχνικ παιδεα και την τχνη γενικτερα, που καλλιεργθηκε σ’ αυτ.
Οι φοιτητς απφοιτοι του Δ’ εργαστηρου Ακριτδης ρης, Ασλανδης Νκος, Βασιλειδου Μρω, Γκοντο Φλιππο, Δημοπολου Θενη, Καρακιουλχ Ελνη, Κιομουρζδου Δμητρα, Κουκλη Ελνη, Κωνσταντκη Μαρνα, Πλλας Χρης, Πιπερδου Χαρ, Πολιος Βασλης, Σκυριαν ρη, Τσαλαμνης Γιργος, Φζος Κωνσταντνος, Χριστοπολου Ευθυμα, Χρστου λενα χρησιμοποιον ποικλα μσα -ζωγραφικ, φωτογραφα, εγκαταστσεις, video. Αναφορ και σχλιο στην ιστορα της τχνης, ειρωνεα, βιωματικ στοιχεα, κοινωνικ σχλιο, εναι μερικ απ τα εικαστικ θματα που οι νοι καλλιτχνες πραγματεονται με προσωπικ και ιδιατερο τρπο. Αξζει σως να σημεισει κανες, τσο τις διαφορς μεταξ των νων καλλιτεχνν σο και την απουσα μεσης σχσης με τη δουλει των δασκλων τους. Το κοιν θα μπορε να επισκπτεται την κθεση μχρι τις 4 Ιουλου 2007.

TSATSIS PROJECTS / ARTFORUM
Μητροπλεως 12 και Βενιζλου, 3ος ροφος, τηλ. 2310 257552 & 6946 907708
tsatsis@artforum.gr
Ολοκληρνεται στις 28 Μαου η κθεση ζωγραφικ «Βασλης Αβραμδης – Βασλης Πολιος». Απ 31 Μαου – 03 Ιουνου η γκαλερ συμμετχει στην ART ATHINA 07’, που υπ το γενικ ττλο «3 GENERATIONS» παρουσιζει ργα ζωγραφικς, γλυπτικς και κατασκευς των Δημτρη Αμελαδιτη, Θδωρου, Μιχλη Μανουσκη, Μιχλη Μιχαηλδη, Γιργου Ξνου, Βασλη Πυλου, ρη Προδρομδη, Θδωρου Στμου, Παναγιτη Τανιμανδη, ρση Χατζηαργυρο. Απ 7 Ιουνου -7 Ιουλου η γκαλερ θα φιλοξενσει τα… καρ του Heinz Gnter Mebusch, που τιτλοφορονται «Face to face planet of artists». Τλος απ 21 Ιουλου – 10 Αυγοστου η γκαλερ παρουσιζει ργα ζωγραφικς του Βαγγλη Πλοιαρδη στο Sani Resort. Στον διο χρο απ 19 Αυγοστου – 10 Σεπτεμβρου θα παρουσιαστον κατασκεες και γλυπτικ του Μιχλη Μιχαηλδη «Masaaki Noda».

DODO Gallery
Xψα 4
T. 2310 522 079 F. 2310 556 897
www.dodogallery.gr info@dodogallery.gr
Πρκειται για ναν καινοργιο χρο σγχρονης τχνης στην οδ Χψα, στην περιοχ του λιμανιο. Στεγζεται σε να αυτνομο κτριο του ’60, 260m2, παλι αποθκη μπαχαρικν, που αναμορφθηκε προκειμνου να ανταποκριθε στην φιλοξενα εκθσεων και δρσεων κυρως νων και ανερχμενων εικαστικν δημιουργν, τσο Ελλνων σο και ξνων.
Η ναρξη λειτουργας του χρου, του οποου την καλλιτεχνικ ευθνη χει η ιστορικς τχνης και επιμελτρια εκθσεων Θλεια Στεφανδου, συμππτει με την ναρξη της πρτης Μπιενλε του Κ.Μ.Σ.Τ. στη Θεσσαλονκη. Με αφορμ αυτ τη συγκυρα, ο Αλξανδρος Γεωργου θα παρουσισει απ 19/5/2007 ως τα μσα Ιουνου, τη δετερη διαδρομ απ τη δρση “Χωρς Δικ μου χημα”, μεταφορ της συμμετοχς του στην 3rd Auckland Triennial. Ακμα, η Dodo Gallery συμμετχει στην φετιν Art Athina (30/5/2007 ως 3/6/2007) με τους Βασλη Ζωγρφο, Ivan Mudov και Αρτμιδα Ποταμινου (Basic Plan) και τον Νκο Αλεξου (Open Plan).
Τα επσημα εγκανια της Dodo Gallery προγραμματζονται για τις αρχς φθινοπρου 2007 με τη παρουσαση του project της Χριστνας Δημητριδη “Dystopia”.

ATRION GALLERY
Τσιμισκ 94, 546 22
Θεσσαλονκη
Τηλ.: 2310 285 890
Fax: 2310 286 165
www.atriongallery.gr
κθεση «Δημιουργο εν Θεσσαλονκη» (ζωγραφικ – χαρακτικ)
Κστας Λοστας – Κστας Ξανθπουλος – Ξενς Σαχνης
03 – 31.05.    
Με διαφορετικς πορεες ο καθνας τους, οι 3 καλλιτχνες συναντνται εικαστικ και δνουν την ευκαιρα στο θεατ να θαυμσει το ργο τους, το οποο σημδεψε την εικαστικ εξλιξη της Θεσσαλονκης.

κθεση «Πλεσεις» Ν. Καλαφτης (γλυπτικ – κατασκευς) 
05 – 30.06.  
ργα δουλεμνα στο μταλλο, με ονειρικς εικνες και υπερρεαλιστικς αναφορς, σκουριασμνα επιζωγραφισμνα, γλυπτ, κατασκευς επτοιχα, τα υπερβατικ καρβια του Ν. Καλαφτη μας καλον στο ταξδι τους με συνταξιδιτη την ποηση των εικνων τους.

κθεση Παναγιτης Τοντας (ζωγραφικ)
25.09– 13.10
Μσα σε μπλε και χρυσαφ φντα παρουσιζονται παραθαλσσια τοπα, λιμνια και γενικτερα θαλασσινς εικνες, "που η θλασσα εμφανζεται ως πηγ της ζως, anima mundi, περικλεοντας λες τις δυναττητες που κυκλοφορον την ελπδα και τις ανατροπς της ζως".


 

21/05 - 30/09 2007
 
 
   
 
 
 
 
 


     

 powered by Lizzard Active Media © 2007    

Optimized for Internet Explorer :: Best view 1024x768